Ιστοσελίδα ή Forum τελικά;

10 09 2006

Πρίν μερικές μέρες και ενώ είχαμε το ατυχές γεγονός της μη λειτουργίας του forum της ομάδας, κάναμε μια προσπάθεια με τον Χάρη για να βρούμε μια εναλακτική λύση επικοινωνίας. Ανεβάσαμε ένα εναλλακτικό forum ένω εγώ ταυτόχρονα σήκωσα ένα site για μερικές μέρες δοκιμαστικά για να δούμε άν ήταν αυτή ή λυση πιο βατή. Τελικά το παλιο forum επανήλθε, και εγώ κατέβασα το site αφου χρειαζόμουνα την βάση δεδομένων. Το συμπέρασμα μας από την όλη προσπάθεια ήταν ότι η λύση του forum είναι πιο βατή στους περισσότερους που δεν θελουν πολλά πολλά να τους σκοτίζουν το κεφάλι. Και το κεφάλαιο έκλεισε εκεί.

Εμένα όμως το σαράκι μου έμεινε. Παραδέχομε ότι το site που είχα σηκώσει μπορεί να είχε δυνατότητες ήταν όμως ψιλομπερδεμα και το forum του δεν ήταν ότι καλύτερο.Ξέρω επίσης ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν βολευτεί με το forum και είναι ριψοκίνδυνη μια καινούρια μετάβαση σε κάτι νέο. Όμως επιμένω ότι αν θελουμε η ομάδα μας να έχει μια σοβαρή παρουσία στον παγκόσμιο ιστό, και αν θέλουμε να προσελκύσουμε νέα μέλη και να μείνουμε ζωντανοί σαν ομάδα, θα πρεπει να προσανατολιστούμε αργά ή γρήγορα στην λύση μιας αξοπρεπούς ιστοσελίδας.

Επίσης κατά την γνώμη μου η λύση των στατικών ιστοσελίδων, ειδικά όταν απευθύνοντε σε κοινότητες χρηστών είναι πια ξεπερασμένη. Τωρα πια υπάρχουν τα συστήματα CMS τα οποία ενημερώνοντε δυναμικά και ενσωματώνουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να στηρίξουν μια κοινότητα.

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις λοιπόν είπα να κάνω μια ακόμα προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Ανέβασα λοιπόν μια τέτοια ιστοσελίδα και προσπάθησα να την κάνω όσο πιο ξεκάθαρη γινετε αλλά ταυτόχρονα να δινει στον επισκέπτη με την πρώτη ματιά όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Η ιστο σελίδα φυσικά διαθέτει όλα όσα χρειάζετε για να στηρίξει τις δραστηριότητες μας. Μερικά απο τα σημαντικά τμήματα της είναι:

  • Module Ειδήσεων-Ανακοινώσεων : Το εργαλείο αυτό δίνει την δυνατότητα διαχείρησης ειδήσεων και ανακοινώσεων με δικό του αναλυτικό τμήμα ένω ταυτόχρονα συγχωνεύεται τμήμα του και στην κεντρική σελίδα δύνοντας στον επισκέπτη την δυνατότητα ενημέρωσης με μια ματια.
  • Βιβλιοθήκη Άρθρων : με συλλογή από άρθρα χωρισμένα σε προσβάσιμες κατηγορίες (tutorials, παρουσιασεις κλπ)
  • Downloads : με κατηγορίες και ανάλυση του κάθε αρχείου. Δυνατότητα παρουσίασεις hot αρχείων στα δεξιά της κεντρικής σελίδας.
  • Image Gallery : με κατηγορίες εικόνων
  • Polls: μπορούνε να εμφανίζοντε στην κεντρική σελίδα και μέσα στα forums ενώ διαθέτουν και δικιά τους σελίδα για μεγαλυτερη ανάλυση.
  • Links : πάλι χρησημοποιύντε κατηγορίες για καλύτερη ταξινόμηση.
  • Στατιστικά και προφίλ μελών : Στην κεντρική σελίδα προβάλοντε στοιχεία για το πόσα εγγεγραμμένα μέλη έχουμε, ποιοί είναι online και πολλά άλλα. Κάθε μέλος έχει την δικιά του καρτέλα με φωτο ένω στο προφίλ του αναφέροντε συνόπτικα τα άρθρα που έχει ποσταρει και τα ποστ του στα forums.
  • Forums : Ξεκάθαρο περιβάλον με όλες τις γνωστές δυνατότητες. Πολλαπλές κατηγορίες, φορουμ, υποφορουμ, polls, κρυφά φορουμ για τους admins και όλα τα σχετικά. Δεν χρειάζετε καινούρια εγγραφει για να συμμετέχει κάποιος στο forum. Εαν έχει εγγραφεί στο site είναι μέλος και στα φορουμ. Να τονίσω εδώ ότι τα forums συγχονεύοντε καταπληκτικά με το site δινοντας στην κεντρική σελίδα πληροφορίες για τα τελευταία posts και topics μαζί με links για να πάει ο χρήστης αμέσως εκεί που θέλει.

Πίστευω είναι ενα πολύ καλο σύστημα και θα βοηθήσει και εμάς αλλά θα τραβήξει και τυχών νέους επισκέπτες. Έχω ήδη μεταφέρει τα τελευταία νέα – ανακοινώσεις από εδώ καθώς και όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα βοηθείας που υπάρχουν στο blog. Επίσης εχω κατηγοριοποιήσει το forum με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιστό αντιγραφο του τωρινού forum. H ιστοσελίδα με λιγα λόγια βρίσκετε σε πλήρη ετοιμότητα και εχει αρκετό υλικό για να την αξιολογήσετε. Από εκεί και πέρα έιναι στο χέρι σας για το τι θα διαλέξετε τελικά. Εγώ πάντος θα την αφήσω online ούτως ή άλλως. Επίσης έχω ανεβάσει ένα poll για να πείτε την γνώμη σας, οπότε όταν την επισκευτείτε για να την δείτε ρίξτε και μια ψήφο για να δούμε τελικά πια είναι η επικρατεστερη επιλογή.

Η διεύθυνση τησ ιστοσελίδας ειναι : http://gvr.agora.dd.am

Περιμένω τα σχόλια σας.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

21 Σχόλια

11 09 2006
kaynd

Πιστεύω ότι κανείς δε θα έλεγε όχι σε ένα τόσο χρήσιμο site.. απλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει δίλημμα… θα μπορούσες απλά να αφήσεις αυτούσιο το παλιό forum αφού πιστεύω ότι έχει έρθει σε μια πολύ ωραία μορφή, απλά να το φέρνεις με ένα υπερσυνδεσμο στο κεντρικό site.

Όσο για το site είναι δίνει πολλές δυνατότητες για να πληροφορήσει τους αναγνώστες του με μια ματιά..
απλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν μερικές επιλογές να συγχωνευτούν και να απλοποιηθούν με μια ίσως λίγο μακρύτερη δομή ρίζας.
Γιατί είναι κάπως φορτωμένη η πρώτη σελίδα του. σαν ειδησεογραφικό portal…

Λίγο πιο χαλαρά χώματα και σχεδιασμός θα έφτιαχναν μια πιο φιλική σελίδα… (προσωπικά τα χρώματα του παλιού forum μου αρέσουν πολύ) επίσης παρατηρώ ότι με ανάλυση 1024-768 το site δε καταλαμβάνει όλη την οθόνη αλλά αφήνει περιθώριο περίπου 1,5cm από κάθε πλευρά σε 17” οθόνη.

Αυτός ο χορός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αραιώνοντας λίγο τα μενού του site, δίνοντας μεγαλύτερη άπλα στο μάτι του αναγνώστη.

Γενικά πάμε πολύ καλά ! καλή συνεχεία!!!

11 09 2006
migf1

Σε επίπεδο δυνατοτήτων, το νέο site με εντυπωσίασε! Πραγματικά εκπληκτικό! Το φόρουμ του όμως συγκριτικά με το υπάρχον, νομίζω υστερεί σημαντικά, κυρίως διότι υλοποιείται σε πολύ μικρότερο χώρο και έχει πολυ μικρά γράμματα, τα οποία δεν αλλάζουν κιόλας από τη σχετική ρυθμίσεις του browser).

Αυτό που πιστεύω χρειάζεται βελτίωση στο site, είναι το περιβαλλον του, το οποίο βρίσκω πολύπλοκο (κουραστικό). Προσωπικά προτιμώ πιο λιτά και οπτικά πιο ξεκάθαρα περιβάλλοντα, όπως είναι για παράδειγμα αυτό του blog.

Τέλος, θεωρώντας αυτονόητο ότι θα κρατήσουμε το υπάρχον φόρουμ (το παλιό), νομίζω το δίλλημα που τίθεται πλεόν είναι Blog ή Site.

Εγώ ψηφίζω Site, αλλά με διαφορετικό, πιο λιτό & ξεκάθαρο, περιβάλλον. Το blog μας μου αρέσει πολύ και ο μόνος λόγος που ψηφίζω site είναι για τις έξτρα δυνατότητες που προσφέρει.

11 09 2006
falcon1

Ρε παιδιά εμένα γιατί δε μου φορτώνει το site ??????????????????

11 09 2006
Rhs

Ουτε κι εγω μπορω να ανοιξω το site don’t know why!

11 09 2006
migf1

migf1:

Εμένα μου ανοίγει κανονικά ρε παιδιά! Μήπως φταίνε τα firewall σας;

11 09 2006
Antonis

Δοκιμάστε μια από τις δύο παρακατω διευθύνσεις:
http://gvr.agora.dd.am
http://agora.dd.am/xoops

11 09 2006
Antonis

Γιωργο btw σε χρειάζομαι. Θα ήθελα αν έχεις λιγο χρονο να κάνεις μια μικροεπεμβαση στο forum ώστε να προστεθεί η δυνατότητα RSS Feeds. Γινετε πανευκολα (απλο upload 2 μικρών αρχείων στο server) με ένα addon του phpbb. Μπορούμε να τα πουμε από MSN αν δεν το βρίσκεις.
Είναι μια καλή προσθήκη και θα βοηθήσει να κανουμε intergrate το forum με το blog ή to site, αναρτώντας τα πιο προσφατα posts του forum.

To addon μπορεις να το κατεβάσεις από εδω 

11 09 2006
falcon1

Καλή η ιδέα σου Αντώνη, θα το ψάξω τώρα και αν δεν καταφέρω τπτ τα λέμε από το MSN!

btw η 2η διευθυνση που δίνεις μου δουλεύει

11 09 2006
Antonis

Γιωργο, η δευτερη διευθυνση είναι η κανονική. Η πρώτη είναι subdomain που το εχω κάνει redirect.
Tωρα για το addon που σου έλεγα….κατεβασε το αρχειο απο το link που σου έδωσα παραπάνω. Εχει μέσα δύο αρχειακια και ένα txt που σου λέει σε πια directories του forum θα τα κάνεις upload. Σε 10sec θα είσαι έτοιμος. Μετά απλα χρησημοποιεις την διευθυνση του forum προσθευοντας της ενα «rss.php» στο τελος και περνεις την σελίδα XML με τα feeds.

11 09 2006
migf1

Επίσης Γιώργο, ενημέρωσέ μας τι γίνεται με το script-άκι που ενημερώνει μέσα στο φόρουμ ποιοι βρίκονται online στο LFS!

11 09 2006
falcon1

Το έβαλα το rss αλλά φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα με μερικούς Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η διεύθυνση είναι http://falcon1.5gigs.com/gvr/forum/rss.php

Εμένα το site μου αρέσει αν και μπορείς να βάλεις CMS με βαση την phpbb και να έχουμε και το forum σε phpbb(σαν το τρέχον) οπότε να είναι μαζί αυτά στον ίδιο server.Αν έχεισ και αρκετό χώρο, μπορούμε να αφήνουμε και uploading αρχείων εντός του forum 😀

11 09 2006
migf1

Γιώργο, η διεύθυνση που δίνεις σε ffox βγάζει αυτό το μήνυμα λάθους: «This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below» και δείχνει τη σελίδα σε μορφή source-code 😦

11 09 2006
falcon1

LOL chat το καταντήσαμε εδώ 😛
Φτιάχνω ένα scriptάκι που επικοινώνει με το lfsw και ελέγχει ποια μέλη της GVR τρέχουν στο lfs online (σε S2 server πάντα).
Αυτό το scriptάκι θα το δείτε στη διεύθυνση http://falcon1.5gigs.com/gvr
Όσο πάει προχωράω και θα το ενσωματώσω στο forum.
Άν θες Αντώνη στο δίνω και το βάζεις στο Site

11 09 2006
falcon1

Χάρη άμα βάλεις τη διεύθυνση σε rss reader (έχει το μTorrent έναν ενσωματωμένο) θα δεις τα περιεχόμενα 🙂

11 09 2006
migf1

οκ thnx (αν και θεωρητικά τόσο ο ffox όσο και ο maxthon είναι και rss readers, έτσι δεν είναι; )

11 09 2006
migf1

Ρε σείς τί γίνεται σήμερα; Πήγα μόλις να πάρω λίστα των servers μέσα από το LFS και μου τους έβγαλε όλους WRONG VERSION (έχω τη U13)… τί έγινε ξαφνικα; Μήπως μετρλαπηκαν όλοι οι servers σε U19/U20 (που είναι ασύμβατοι online με προηγούμενες εκδόσεις; )

Για κοιτάξτε κι εσείς και πείτε μου plz!

11 09 2006
falcon1

δε νομιζω να ειναι ασυμβατοι γιατι εγω εχω U20 και παίζω και σε U13

11 09 2006
Antonis

δουλεψε και στο site Γιωργο! Αλλα δυστυχως επειδή το site είναι σε utf-8 δεν αναγνωριζει αυτοματα ο browser την κωδικοποιήση και βγαζει αρλουμπες. Πρεπει να την αλλαξεις χειροκίνητα απο το μενου του browser για να δείξει τα ελληνικα. Θα το ψαξω να δω πως θα το φτιαξω.
Mπορείς να το δείς πως δουλεύει αλλα αν σου βγαλει αρλούμπες αλλαξε την κωδικοποίηση σε ISO(8859-7). Εχω βάλει στην αρχική σελίδα μια περιληψη των τελευταίων 5 posts αλλα υπάρχει και επιλογή στο μενου όπου μπορείς να δεις πολυ μεγαλύτερη αναλυση.

Το scriptaki που λες είναι σε php? Αν ναι θα με βολευε αφάνταστα 🙂

11 09 2006
falcon1

php είναι αλλά θέλει ακόμα λίγη διόρθωση.
Αν μπορείς μπές MSN (έφτιαξε) να σου πω λεπτομέρειες.

11 09 2006
migf1

Το skriptaki doyleyei!!!!!!!!!!!!!!!!

Ελατε MSN!

11 09 2006
falcon1

Επειδή φεύγω εγώ σε λίγο τα λέμε άλλη φορά άμα είναι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: