Οδηγός εγκατάστασης των επίσημων GVR skins για το LFS

13 12 2006

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Το άρθρο που ακολουθεί είναι ένας οδηγός εγκατάστασης skins (χρωματισμών) για τα διάφορα αυτοκίνητα του LFS, απλά επικεντρώνεται στους επίσημους χρωματισμούς της GVR. Για τον λόγο αυτόν εμφανιζεται σε δύο κατηγορίες του blog (GVR-Offical Skins και LFS->Tips & Tricks). Καλή σας ανάγνωση!

Όλα τα skins του LFS είναι απλές εικόνες jpeg που βρίσκονται στους φακέλους lfs\data\skins\ και lfs\data\skins_x\. Για το κάθε αυτοκίνητο υπάρχει μια στάνταρ σύντμηση 3 γραμμάτων (π.χ. XRT για το XR GT TURBO, XFG για το XF GTI, κλπ), η οποία μπάινει ως πρόθεμα στο όνομα της εικόνας jpeg, ακολουθούμενο από τον χαρακτήρα υπογράμμισης (Shift + Πλην). Από και κει πέρα το όνομα μπορεί να περιέχει οτιδήποτε. Έτσι για παράδειγμα, ένα δοκιμαστικο skin για το XF GTi (π.χ. TEST) έχει την ονομασία: XFG_TEST.JPG.

Σε ότι αφορά τα επίσημα skins της GVR, αρχίζουν φυσικά με το στάνταρ πρόθεμα του εκάστοτε αυτοκινήτου, ακολουθούμενο από τον χαρακτήρα υπογράμμισης, και στη συνέχεια έχουν τη λέξη GVR ακολουθούμενη από έναν αριθμό που απεικονίζει τη διάσταση της εικόνας.
Το LFS μέχρι στιγμής υποστηρίζει 3 διαστάσεις εικόνων για τα αυτοκίνητα (512×512, 1024×1024 και 2048×2048) και 2 διαστασεις εικόνων για τα κράνη (256×256 και 512×512).
Άρα το επίσημο GVR skin διάστασης 1024×1024 π.χ. για το αυτοκίνητο XF GTI έχει την ονομασία: XFG_GVR1024.JPG. Ομοίως το επίσημο GVR skin του κράνους διάστασης 512×512 έχει την ονομασία: HEL_GVR512.JPG.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα αυτοκίνητο έχει δυο ή περισσότερα επίσημα GVR skins. Ένα θα είναι πάντα στη μορφή που περιέγραψα παραπάνω (π.χ. BF1_GVR1024.JPG, για τη Φ1), ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν μπροστά από το GVR δυο ακόμα γράμματα που θα περιγράφουν τη διαφοροποίησή τους. Για παράδειγμα, για την BMW SAUBER F1 (BF1) υπάρχουν δυο επίσημα GVR skins, ένα με τα παραδοσιακά χρώματα της ομάδας και μια ασημένια παραλλαγή του. Το δεύτερο ονομάζεται: BF1_svGVR1024.JPG, όπου sv σημαίνει silver version (ασημένια έκδοση).

Οι ονομασίες των επίσημων GVR skins αναφέρονται πάντα από τους δημιουργούς τους όταν πρωτοδημοσιεύεται το εκάστοτε skin και τα μέλη της ομάδας υποχρεούνται να τις ακολουθήσουν. Ακόμα και αν δεν είστε μέλος της ομάδες, ακολουθήστε τις προτεινόμενες ονομασίες, γιατί έτσι θα γλιτώσετε αχρείασατα κατεβάσματα (άρα και lag) όταν αγωνίζεστε online με αντιπάλους που χρησιμοποιούν αυτά τα skins.

Τέλος, ο στάνταρ τρόπος δημοσίευσης των επίσημων GVR skins στο φόρουμ είναι μέσω του Imageshack. Κάντε κλικ στη μικρογραφία της εικόνας που εμφανίζεται στο σχετικό με το skin θέμα και θα σας ανοίξει η εικόνα στις κανονκές της διαστάσεις. Αν το Imageshack την έχει μικρύνει, τότε πάνω από την εικόνα θα αναγράφει «This image has been scaled down to fit your computer screen. Click on it to show it in the original size.«. Σε αυτή την περίπτωση κάντε ξανά κλικ πάνω στην εικόνα, για να εμφανιστεί στις κανονικές της διαστάσεις. Κατόπιν κάντε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα και στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε: Save image as… (Αποθήκευση εικόνας ως…. Όταν σας ζητηθεί να δώσετε όνομα στην εικόνα, πληκτρολογήστε το προτεινόμενο από τον δημιουργό του skin και αποθηκεύστε την στον φάκελο: lfs\data\skins\. Τέλος αποθηκεύστε ξανά (ή αντιγράψτε) την εικόνα στο φάκελο: lfs\data\skins_x\
Στις επόμενες 3 εικόνες τα κόκκινα βέλη αντιστοιχούν στα βήματα που πρέπει να κάνετε: α) να κάνετε κλικ στη μικρογραφία του skin για να σας ανοίξιε κανονικά στο Imageshack, β) να κάνετε δεξί κλικ στη κανονική εικόνα και να επιλέξετε Save Images as… στο μενού που ανοίγει, και γ) να αποθηκεύσετε την εικόνα στο φάκελο lfs\data\skins\ με το προτεινόμενο όνομα (το παράδειγμα των εικόνων αναφέρεται στο επίσημο GVR UFR skin)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Για να αλλάξετε το skin ενός αυτοκινήτου μέσα στο LFS πηγαίνετε: Garage->(Car->)Colours->Texture name κι επιλέξτε New (στον αριστερό πίνακα). Πρέπει επίσης να μετακινήστε τέρμα δεξια (θέση 0) όλες τις μπάρες επιλογής χρώματος, τουλάχιστον στους δυο πρώτους πίνακες. Αλλιώς τα skins θα φαίνονται με αλλοιωμένα χρώματα (οι δυο τελευταίοι πίνακες αλλάζουν το χρώμα των ζαντών). Το κόκκινο βέλος που βλέπετε στην εικόνα δείχνει από που μπορείτε να αλλάζετε τα skins του επιλεγμένου αυτοκινήτου, ενώ τα κίτρινα βέλη δείχνουν τις μηδενισμένες μπάρες επιλογής χρωμάτων σε όλους τους πίνακες (κάντε κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει).

Free Image Hosting at www.ImageShack.usΓια να αλλάξετε το skin του κράνους μέσα στο LFS πηγαίνετε: Options->Player. Το κόκκινο βέλος που βλέπετε στην εικόνα δείχνει από που μπορείτε να αλλάζετε τα skins του κράνους (κάντε κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει).

ΥΓ. Όσα skins αποθηκεύονται στο φάκελο lfs\data\skins\ χρησιμοποιούνται offline, ενώ όσα skins αποθηκεύονται στο φάκελο lfs\data\skins_x\ χρησιμοποιούνται online!

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: