Δημιουργία και Δημοσίευση Επαναλήψεων & Στιγμιοτύπων

13 12 2006

Σε αυτό το άρθρο σας εξηγούμε πώς να δημιουργείτε και να αποθηκεύετε επαναλήψεις (replays) και στιγμιότυπα (screenshots) του Live For Speed, καθώς επίσης και πως να τα δημοσιεύετε στο φόρουμ της GVR.

—————————————————
Επαναλήψεις (Replays)
—————————————————

Πώς δημιουργώ και πως βλέπω ένα replay στο Live For Speed;

Πατώντας το νούμερο 2 στο πληκτρολόγιο σας, το LFS αποθηκεύει ότι έχει συμβεί στην πίστα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα όνομα στο replay. Το LFS θα δημιουργήσει ένα αρχείο με το όνομα που θα δώσετε συν την κατάληξη SPR (αν είσαστε offline) ή την κατάληξη MPR (αν είσαστε online) και το αρχείο θα αποθηκευτεί στο φάκελο lfs\data\spr (single player replay) ή στο φάκελο lfs\data\mpr (multi player replay).

Για να δείτε ένα αποθηκευμένο replay, επιλέξτε στην κεντρική οθόνη του LFS την επιλογή ‘Replay’ και κατόπιν ‘Single Player’ ή ‘Multi Player’, ανάλογα το είδος του replay που θέλετε να δείτε.

Σημείωση: μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο ένα replay ανά αγώνα, hotlap session ή qualification session. Για να αποθηκεύσετε νέο replay επανεκκινήστε τον αγώνα (Shift + R), το qualification session (Shift + Q) ή το hotlap session (Shift + R).

Πως δημοσιεύω replays στο φόρουμ;

Για να δημοσιεύσετε ένα replay στο φόρουμ πρέπει πρώτα να ανεβάσετε το αρχείο του σε κάποιον δικτυακό χώρο και κατόπιν να δημοσιεύσετε στο φόρουμ έναν σύνδεσμο (link) προς το αρχείο αυτό.

Επειδή αυτή η διαδικασία όμως είναι λίγο πολύπλοκη για κάποιον που δεν ασχολείται πολύ με υπολογιστές, είναι καλύτερα να ανεβάσετε το replay σας στο LFSW (LFS World) (S2 Hotlaps->Hotlaps). Μόλις ανεβάσετε το replay σας στο LFSW θα εμφανιστεί το όνομά σας στον σχετικό πίνακα του συγκεκριμένου συνδυασμού πίστας/αυτοκινήτου στο LFSW. Ο αναγραφόμενος χρόνος σας είναι ουσιαστικά ένα link προς το replay σας. Αν έχετε Firefox, κάντε με το ποντίκι σας ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ πάνω στο χρόνο σας κι από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε την εντολή: Copy Link Location! Κατόπιν γυρίστε στο φόρουμ και μέσα στο μήνυμα που θέλετε να δημοσιεύσετε το replay επικολλήστε (πατώντας Ctrl + V) το link του replay.

Σημείωση: το “μειονέκτημα” με το LFSW είναι πως δέχεται replays μόνο από χρήστες S1 και S2, που έχουν αγοράσει δηλαδή το LFS!

————————————————
Στιγμιότυπα (Screenshots)
————————————————

Πως δημιουργώ και πώς δημοσιεύω screenshots στο φόρουμ;

Επειδή δεν θυμάμαι με ποιο πλήκτρο κρατάει screenshot το LFS, μπορείτε να πατήσετε το στάνταρ πλήκτρο Prt Scr των Windows, στο σημείο του replay που θέλετε να απαθανατίσετε (για να παγώσετε το replay σε κάποιο σημείο πατήστε το πλήκτρο P).

Κατόπιν πατάτε Shift + F4 για να γυρίσει το LFS σε κατάσταση παραθύρου (windowed mode) και ξεκινάτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων (όπως η Ζωγραφική/Paint των Windows) και κάνετε επικόλληση πατώντας Ctrl + V. Αποθηκεύετε την εικόνα που θα εμφανιστεί με όποιο όνομα θέλετε και την ανεβάζετε π.χ. στο Imageshack που είναι δωρεάν και δεν θέλει και άνοιγμα λογαριασμού.

Στο Imageshack υπάρχει ένα κουμπί “Browse”. Πατώντας το σας ανοίγει ένα παράθυρο με τα περιεχόμενα του σκληρού σας δίσκου, για να διαλέξετε μια εικόνα. Όταν το Imageshack αποδεχτεί την εικόνα σας, θα σας βγάλει μια σελίδα με διάφορες εκδοχές συνδέσμων (links) προς την εικόνα σας. Αντιγράψτε με Ctrl + C το link Thumbnail for forums (1) (ή το Thumbnail for forums (2)) στο μήνυμα που θέλετε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ (πατώντας Ctrl + V) και είστε έτοιμοι

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: