GVRt LFS Track Guide – XFG@BL1

19 10 2007

GVRteam logoΗ GVRteam κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνικό, βιντεοσκοπημένο, οδηγό πίστας με την ελπίδα πως θα φανεί χρήσιμος σε νέους και παλιούς εικονικούς οδηγους του Live For Speed. Καλύπτει στροφή προς στροφή την πίστα Blackwood GP πίσω από το τιμόνι του XF GTi, με οδηγό και σχολιαστή τον migf1.

Πρόκειται για τον δημοφιλέστερο συνδυασμό πίστας/αυτοκινήτου μιας και αποτελεί την πρώτη επαφή όλων στην έκδοση επίδειξης (demo) του προσομοιωτή.  Μέχρι σήμερα υπάρχουν 1402 επίσημα κατατεθημένοι γύροι σε αυτόν τον συνδυασμό, στο LFS World, το παγκόσμιο ρεκόρ του οποίου κατέχει ο PartyBoy, με χρόνο 1:32.940 (με ποντίκι παρακαλώ). Ο χρονομετρημένος γύρος του βίντεο είναι 1:34.00 και πραγματοποιήθηκε πέρυσι (Νοέμβριος 2006) με το patch U του LFS, χρησιμοποιώντας το τότε setup του PartyBoy (με το οποίο κατείχε και πάλι το παγκόσμιο ρεκόρ: 1:33.100).

Το ελληνικό ρεκόρ πίστας με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μέχρι στιγμής το κατέχει (από τις 17 Οκτ 2007) ο migf1 με χρόνο 1.33.880, με το patch X του LFS, χρησιμοποιώντας το setup του DUck . Με αυτό το setup ο DUck έχει πετύχει ανεπίσημο χρόνο 1:32.930

Ο βιντεοσκοπημένος οδηγός κυκλοφορεί και στα ελληνικά και στα αγγλικά, σε κανονική μορφή υψηλής ανάλυσης και σε μορφή streaming χαμηλής ανάλυσης (θα βρείτε τα links στο τέλος του άρθρου).  Το βίντεο σταματάει πριν από κάθε στροφή εμφανίζοντας το όνομά της στροφής κάτω από το σήμα της GVRt και ο migf1 περιγράφει γραμμές, σημεία φρεναρίσματος, σχέση κιβωτίου και ταχύτητα αυτοκινήτου στην είσοδο, στην κορυφή ή στην έξοδο της στροφής. Αν κάποιοι από τους υπότιτλους φεύγουν από την οθόνη πολύ γρήγορα, χρησιμοποιήστε την παύση του player σας.

Στην κάτω δεξιά μεριά της οθόνης είναι συνεχώς ορατά το ψηφιακό κοντέρ και τρεις έγχρωμες μπάρες που αντίστοιχούν στα πεντάλ του γκαζιού (πράσινη), φρένου (κόκκινη) και συμπλέκτη (μπλε). Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να παρακολουθήσετε τις οδηγίες του migf1 (όλες αυτές οι ενδείξεις ενεργοποιούνται μέσα στο Live For Speed).

Αν είστε καινούριοι στο Live For Speed ή στους προσομοιωτές γενικότερα, τότε θα δυσκολευτείτε από αρκετά έως πολύ να οδηγήσετε τόσο οριακά όσο απεικονίζει το βίντεο. Μη ξεχνάτε πως ο βιντεοσκοπημένος χρόνος είναι μόλις 0,122 δευτερόλεπτα (περίπου 1 δέκατο δλδ) χειρότερος από το τρέχον ελληνικό ρεκόρ. Το βίντεο απευθύνεται κυρίως σε εικονικούς οδηγούς που έχουν τουλαχιστον μια βασική εξοικοίωση με το Live For Speed . Ακόμα και έτσι, ξεκινήστε να φρενάρετε νωρίτερα από ότι περιγράφει ο migf1 και στοχεύστε σε μικρότερες ταχύτητες εσόδου/κορυφής/εξόδου στις στροφές. Όσο συνηθίζετε το αυτοκίνητο και το setup, αυξήστε σταδιακά το ρυθμό σας.

Σημειώστε επίσης πως χρειάζονται 5-6 γύροι για να πιάσουν τα λάστιχα θερμοκρασία μέγιστης απόδοσης (γύρω στους 55 βαθμούς Κελσίου), καθώς επίσης πως το βίντεο περιέχει μερικά οδηγικά λαθη (π.χ. στις στροφές Κ3 και Κ6) όπου το αμάξι γλιστράει περισσότερο από όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνονται οι μέγιστες δυνατές ταχύτητες περάσματος και να χάνονται έτσι 2-3 δέκατα στον τελικό χρόνο.

Για την ιστορία, ο βιντεσκοπημένος γύρος πραγματοποιήθηκε με Logitech Wingman Formula Force (ρυθμισμένη στις 200 μοίρες περιστροφής), ενώ το ελληνικό ρεκόρ με Logitech G25 (ρυθμισμένη στις 270 μοίρες περιστροφής).

Καλή επιτυχία και μη ξεχνάτε πως η υπομονή και η επιμονή ανταμοίβονται! 🙂

———————————————————–
ENGLISH VERSION
———————————————————–

Normal (downloadable hi-res)
Youtube (lo-res streaming)

Duration: 2.55 mins
Size: 48.0 Mb rar’ed (53,3 uncompressed)
Video: MPEG4 (Intel H264), 640×480, 30.00fps, 2151Kbps
Audio: MPEG Audio Layer 3, 44100Hz, stereo, 256Kbps

———————————————————–
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
———————————————————–

Κανονική (υψηλής ανάλυσης βίντεο για κατέβασμα)
Youtube (χαμηλής ανάλυσης streaming video)

Διάρκεια: 2:55 λεπτά
Μέγεθος: 52.9 MB
Βίντεο: MPEG4 Video (Intel H264), 640×480, 30.00fps, 2131Kbps
Ήχος: MPEG Audio Layer 3, 44.1KHz, stereo, 256Kbps

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: