OLFSL Pit for Speed – Αγώνας 3ος (FBM@KY2)

1 07 2008

Το 2006 γεννήθηκε η GVRteam. Με όπλα το μεράκι και το πάθος κάποιων ανθρώπων που διατηρείται αμείωτο στο πέρασμα του χρόνου, θεσπίστηκαν κανόνες, οργανώθηκε, δυνάμωσε και άρχισε να εκπροσωπεί τη γαλανόλευκη στα απανταχού παγκόσμια πρωταθλήματα του sim racing.
Με αργά, σταθερά βήματα και δίνοντας πάντα προτεραιότητα στο «ευ αγωνίζεσθαι» κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων. Με αξιοπρεπείς επιδόσεις, εξασφαλίζει μόνιμη παρουσία στο γκρουπ των μεγάλων, καταφέρνοντας να πλασαριστεί πολλές φορές σε καλές έως πολύ καλές θέσεις.
Μετά από δυο χρονιά όμως, ήρθε και η στιγμή όπου μέλος της ομάδας μας έφτασε στη κορυφή του ανταγωνισμού καταλαμβάνοντας τη πρώτη θέση ανάμεσα σε 100+αγωνιζομενους από όλο το κόσμο.
Με όλα τα αγωνιστικά μέλη της ομάδας και γενικότερα τα μέλη της κοινότητας της GVR να αγωνίζονται αξιοπρεπώς, το μέλλον προβλέπεται ενδιαφέρον 🙂

Ας δούμε όμως εν συντομία τη πορεία των οδηγών μας στο 3ο αγώνα του πρωταθλήματος.

Pool1

[GVR]Tzive
Πραγματοποιώντας πολύ καλή εκκίνηση από την 3η θέση έμεινε κοντά στους πρώτους, αρχίζοντας από το πρώτο λεπτό να πιέζει αλλά και να νοιωθει τη «καυτή ανάσα» όσων ακολουθούσαν. Στο 2ο γύρο χάνει προσωρινά μια θέση από τον [FRH]Shim, αλλά την Κ1 βουτάει στα φρένα απαιτώντας το προσπέρασμα και την ξανακερδίζει. Εξαπολύοντας επίθεση διαρκείας, φτάνει στον 4ο γύρο τον [F1RST] Piiriste περνώντας τον υποδειγματικά στα φρένα της Κ1. Διατηρώντας φρενήρη ρυθμό κρατάει σε απόσταση βολής τον πρωτοπόρο (και φαβορί για την νίκη) [F1RST] Roque, που δείχνει να δυσκολεύεται να απομακρυνθεί. Ο ανεφοδιασμός του Tzive στον 14ο γύρο τον ρίχνει μερικές θέσεις, αλλά μέχρι τον 20ο έχει ανακτήσει και πάλι τη 2η. Και τότε….. ο πρωτοπόρος Roque -θυμίζοντας τραγικές στιγμές της σύγχρονης αγωνιστικής ιστορίας- απλά δεν έστριψε στην Κ4! Πηγαίνοντας ευθεία, χτυπώντας με… όλα στο τοίχο και καταλήγοντας τελικά στην αμμοπαγίδα, χαρίζει τη πρώτη θέση στον Tzive. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Λουκάς απλά ήλεγξε τη διαφορά από τον δεύτερο [F1RST] Piiriste, κερδίζοντας τελικά τον αγώνα, κλέβοντας και τις εντυπώσεις.

[GVR]UHU
Στάθηκε άτυχος αφού στο 5ο γύρο κρατώντας την 6η θέση εγκατέλειψε από αποσυγχρονισμό της σύνδεσης. Κρίμα γιατί ήταν σε πολύ καλό ρυθμό δείχνοντας δυνατότητα και διάθεση για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Καταραμμένες συνδέσεις και παροχείς για άλλη μια φορά………

[GVR]NICK-K
Εξαιρετικός ρυθμός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βραδυπορούσε όντας ο τελευταίος στο τραινάκι των 5 πρωτοπόρων και με εξελισσόμενες μάχες μπροστά του να μην αφήνουν περιθώρια για απερισκεψίες. Για μεγάλο μέρος του αγώνα κατείχε τη 2η θέση. Είχε τη στιγμή του στο 19ο γύρο χάνοντας μία θέση και άλλη μία μετά το πιτ στοπ στον 20ο γύρο. Το κεφάλι κάτω και κυνήγι…. και ενώ στον 24ο γύρο ήταν έτοιμος να επιτεθεί για τη 3η…. το εμπρός δεξί ελαστικό παρέδωσε το πνεύμα στερώντας κάθε ελπίδα για διάκριση και χαριζοντάς του μόνο την ευχαρίστηση του τερματισμού. Κρίμα γιατί το διαφαινόμενο 1-2 ήταν εφικτό.

[GVRc]CBR
Εκκίνησε από την 9η θέση. Στο 2ο γύρο μία επαφή με τον προπορευόμενο του στοίχισε θέσεις, αναγκάζοντάς τον να συνεχίσει 14ος. Εσπευσμένο πιτ στοπ και δυστυχώς ποινή διέλευσης λόγω παραβίασης ορίου ταχύτητας στα πιτς. Στη 16η θέση πια μάχεται για το καλύτερο και όντας 11ος ξαναμπαίνει στα πιτς για να εκτίσει τη ποινή του μετά από μήνυμα του αλυτάρχη. Το «Thank you» που είδε βγαίνοντας είναι η καλύτερη ηθική επιβεβαίωση για έναν αγωνιζόμενο που σέβεται απόλυτα και συμμορφώνεται άμεσα στις εκάστοτε οδηγίες και συνθήκες ενός αγώνα. Από τη 14η θεση λοιπόν, με ελαφρά χτηπημένη ανάρτηση εμπρός αριστερά έκανε τον υπόλοιπο αγώνα σε ρυθμό δοκιμαστικών δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του για να σώσει ότι μπορούσε. Κόντρα σε κάθε ατυχία και λάθη τερμάτισε στην 9η θέση σε έναν αγώνα που μπορούσε κάλλιστα να καταλάβει μία θέση στο πόντιουμ. Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν λοιπόν έχει τις ικανότητες και μακάρι η τύχη να μη του γυρνάει τη πλάτη.

[GVR]Vrachos
Πολύ καλός αγώνας που κρίθηκε δυστυχώς από δύο οδηγικά μικρολαθάκια στους τελευταίους γύρους βρισκοντάς τον να τερματίζει 11ος. Πιτ στο 3ο γύρο με λάθος σταμάτημα και όπισθεν για να σταματήσει τελικά σωστά, στοίχισε λίγο ακόμα σε χρόνο. Έδειξε ότι η τέχνη δε ξεχνιέται αλλά και κάποια σημάδια έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα.

[GVRc]Kolper
Εκκίνηση από τη 13η θέση. Με ένα πιτ στο 15ο γύρο κατέκτησε τελικά τη 5η θέση σε έναν εξαιρετικά σταθερό αγώνα 30 γύρων με απόκλιση 5 εκατοστών στο γυρολόγιό του. Μόνο μεμπτό σημείο ένα οδηγικό λάθος στο 4ο γύρο χωρίς ευτυχώς συνέπειες πέρα από κάποιες χαμένες θέσεις.

Pool 2


[GVRc]Tech
Εκκίνηση από την Pole Position …χάνει τη πρώτη θέση από κακή εκκίνηση αλλά από το 4ο γύρο πιέζει και περιμένει το λάθος με το ρυθμό του να οριοθετείται από τον πρώτο εκείνη τη στιγμή. Στο 10ο γύρο κληρονομεί τη πρώτη θέση λόγο αποσυντονισμού σύνδεσης του πρώτου (τελικά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες). Στο 13ο γύρο πιτ και βγαίνει 5ος. Ίσως η πιο άτυχη στιγμή του αγώνα του αφού για 5 γύρους υπόκειται σε υπερβολική καθυστέρηση και ίσως λόγο υπερβολικής πιέσης να απεμπλακεί, τελικά επήλθε πτώση στην απόδοση του μοτέρ αναγκάζοντάς τον να γυρνάει πιο αργά μετά το πιτ. Τελικά κατέκτησε τη 4η θέση.

[GVR]Sosna
Ένας αγώνας γεμάτος ένταση. Καλή εκκίνηση από την 6η θέση και σχεδόν αμέσως 4ος. Συνεχής πίεση και προσπάθεια για τη 3η θέση με τις θέσεις 3-4 να αλλάζουν συνέχεια κάτοχο. Σε αυτό το μοτίβο μέχρι το 10ο γύρο που γύρισε αλλά δεν έχασε την επαφή χάνοντας μόνο μία θέση. Το γκάζι στο πάτωμα, πιτ στο 16ο γύρο και η προσπάθεια ανταμείφθηκε με τη κατάκτηση της 5ης θέσης.

[GVRc]Varwn
9ος στην εκκίνηση, στη μέση του πρώτου γύρου λόγο ατυχήματος μπροστά (klid) 6ος. Αμέσως δέχεται προσπέρασμα και 7ος. Αμυντική οδήγηση και στον 6ο γύρο ένα παρακινδυνευμένο και απαιτητικό προσπέρασμα του επερχόμενου οδηγού οδήγησε σε επαφή. Με 3 κατακόκκινα ελαστικά, ψυχολογία υπό του μηδενός και εκνευρισμό σε επικίνδυνα επίπεδα επανέρχεται στη πίστα 12ος. Πολύ αργός γύρος με συνεχή γλυστρίματα λόγω έλλειψης πρόσφυσης, αμέσως πιτ και στη 13η θέση. Οδήγηση όσο το δυνατόν ταχύτερα με το λαβωμένο εμπρός αριστερά μονοθέσιο να μη βοηθά. Διάφορες ατυχίες, απροσεξίες και αγωνιστικά συμβάντα οδήγησαν τελικά στο τερματισμό στη 13η θέση.

[GVRc]Horus
Εκκίνηση 15ος, μάχες ρόδα με ρόδα , μικροεπαφές λαθάκια χωρίς κόστος. Στον 8ο γύρο πιτ και βγαίνει 12ος. Λάθος στο 14ο γύρο – γύρισε στη πρώτη στροφή – δε κόστισε σε θέσεις αλλά μόνο σε ρυθμό και υπερθέμανση ελαστικών. Πείσμα και αυτοσυγκέντρωση και οι επόμενοι 15 αψεγάδιαστοι γύροι του χάρισαν την 7η θέση. Οκτώ κερδισμένες θέσεις λοιπόν και δείχνει όλο και καλύτερος σε κάθε αγώνα.

Pool 3
[GVRc]Mpakakas
Ξεκίνησε πρώτος και …. δε κοίταξε ποτέ πίσω. Διέλυσε κάθε ελπίδα στο συναγωνισμό όντας σε δικό του ρυθμό γράφοντας συνεχώς το ταχύτερο γύρο. Πιτ στο 16ο γύρο … 5η θέση ..και ξανά φρενήρης ρυθμός για να κατακτήσει πανάξια τη νίκη. Εμφαντική νίκη δείχνοντας πως οι επιδόσεις του δεν είναι πυροτέχνημα.

[GVRc]Ghost
Εκκίνηση από τη 14η θέση. Πιτ στο 15ο γύρο και από 8ος βγαίνει 13ος. Ποντάροντας σε ένα αλάνθαστα σταθερό γυρολόγιο η υπερπροσπάθεια του « οδηγώ με πληκτρολόγιο» οδήγησε στη 4η θέση κερδίζοντας 10! Θέσεις από την εκκίνηση.

Pool 4
[GVRc]Thanos
Στη πρώτη του εμφάνιση σε διεθνή αγώνα ο απολογισμός είναι εξαιρετικά καλός. Δεν απέφυγε τα όποια λάθη απειρίας δείχνοντας ωστόσο πείσμα, σθένος και πυγμή, όποτε χρειάστηκε δε χαρίστηκε κατακτώντας τελικά τη 5η θέση. Ευχόμαστε ένα αντάξιο της πρώτης επαφής μέλλον και γρήγορη άνοδο αφού έδειξε ότι μπορεί και το έχει.

Pool 5
[GVRc]Steel
Σε σταθερά ανοδική πορεία πάλεψε, ίδρωσε, λάθεψε αλλά τελικά κατέκτησε την 9η θέση.
Και εις ανώτερα.

Σε μία διοργάνωση που δικαίως χαίρει της παγκόσμιας εκτίμησης, αφού είναι και το παλαιότερο πρωτάθλημα που διοργανώνεται σταθερά, η Ελληνική κοινότητα και το αγωνιστικό τμήμα αυτής, με την οργάνωση και το πάθος τους, έχουν καταφέρει να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

3 Σχόλια

1 07 2008
Tzive

Ανατρίχιασα απο την περιγραφή! Όλα τα λ7.

4 Μαη τρέξαμε και 2 μήνες μετα το blog…ποπο πολυ κακία βγάζω. Αντε τρέχτε να ανεβάσετε και τους υπόλοιπους αγώνες που λείπουν!

1 07 2008
tech

Ωραία περιγραφή παιδιά συνεχίστε!!

17 07 2008
mpakakas

Πολυ μου αρεσει να διαβαζω εδω.. μαλλον τα χρωμματακια μου φτιαχνουν την διαθεση.
Απλά τέλεια η περιγραφη, ευχαριστούμε..
keep up the good work.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: